17. september 2018 kl. 19.30 Medborgerhuset, Varde

ESBJERG ENSEMBLE

Jean Francaix: Dixtour
Peter Bruun: Brevet fra Havet
Ludwig van Beethoven: Septet

«Man kunne sende et brev til Havet…» – frasen er hentet fra Ursula Andkær Olsens tekst til Peter Bruuns opera Mickey Alone, og den frase spandt videre i ham til den blev en suite bestående af fire poetiske breve til havet.

”Esbjerg Ensemble må være noget nær den mest kompetente flok overhovedet til at håndtere Peter Bruuns bundpoetiske ensembleværker… det kan varmt anbefales nysgerrige ører” blev det spontant skrevet fra Politikens anmelder da kvintet-versionen blev udgivet i 2010.

Stykket bliver omgivet af to diverterende stykker for blandede besætninger: Jean Francaix skrev klangrigt og underholdende, også i sin Dixtuor. Beethovens slidstærke septet har været på ensembles repertoire ved mange koncerter, men de skiftende medlemmer i ensemblet giver hele tiden musikken en ny dimension.

 

21. oktober 2018 kl. 14.00 Kulturhuset, Ølgod

THOMAS PETER KOPPEL, tenor
JONATHAN KOPPEL, tenor
CAROL CONRAD, klaver

På programmet er kendte opera- og operettearier fra Italien samt sange fra musicalen Chess.

Thomas Peter Koppel er ud af den musikalske Koppel-familie som søn af operasangerinden Lone Koppel og barne-barn af komponisten Herman D Koppel. Han har været ansat på Det Kgl. Teater i to årtier og har sunget over 40 partier.

Han var sammen med sopran Sofie Ottosen den ene halvdel af Danmarks Operettepar, der stod for produktionen ”Hjerter i Valsetakt”,  og han er medstifter af OperetteKompagniet.

Jonathan Koppel går i sin fars fodspor. Han har taget sin bachelor i sang fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og går nu i mesterlære hos den velrenommerede tenor, Reinaldo Macias. Jonathan Koppel har sunget på Øresunds-Operaen, Copenhagen Opera Festival og OperetteKompagniet. Han har desuden sunget i oratorier som f.eks. Händels Messias og Mozarts Requiem og Kroningsmesse.

Koncerten er arrangeret i samarbejde med Kulturdagene i Ølgod

20. januar 2019 kl. 15.00 Medborgerhuset, Varde

TEIT KANSTRUP, baryton
TRIO SONO

Julie Meile, violin
Astrid Christensen, bratsch
Karin Dalsgaard, cello

Teit Kanstrup er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og derefter 3 år i den prestigiøse operaskole på Royal Academy of Music i London. Siden har han arbejdet som freelance sanger i primært Nordeuropa og USA.

Trio Sono mødte hinanden i DR symfoniorkestret og besluttede efter en uformel kammerkoncert i 2010 at fortsætte et seriøst samarbejde i en ny strygetrio.
Trio Sono optræder rundt i hele landet og har blandt andet givet koncerter ved Selsø Slots sommerkoncerter, ved Søbygaard sommerkoncerter, ved Schubertiaden i Roskilde, i Vor Frue Kirke, Århus, Gjorslev Gods og Jomfruens Egede.

Sono betyder på italiensk "jeg er" eller "at være", og målet for Trio Sono er netop nærvær og tilstedeværelse i musikken.

På programmet er sange af Schubert, Schumann og Richard Strauss, hvor den originale klaversats er arrangeret for strygetrio. Trio Sono spiller desuden strygetrioer af Brahms og Schubert.

 

17. marts 2019 kl. 15.00
Medborgerhuset, Varde

MIRA KVARTETTEN

Signe Madsen, violin
Birgitte Bærentzen Pihl, violin
Anna Dahl, bratsch
Vincent Stadlmair, cello

Mira-kvartetten der blev dannet i 1999 og kan således se frem til et snarligt 20-års jubilæum.

Fire musikere med stor erfaring og et glødende engagement i kammermusikkens store univers har opbygget et ensemble, der er efterspurgt, og som spiller et stort antal koncerter hvert år.

I de mange år, kvartetten har bag sig, har den opbygget en trofast og begejstret publikumsskare, som er stadigt voksende.

Kontakten til publikum og fordybelse i udtrykket er absolut i centrum.

Mira-kvartettens repertoire har rod i de klassiske kvartetter, men kvartetten har også spillet en stor del af de romantiske kvartetter og også nyere værker.
Udover talrige koncerter i kammermusikforeninger og kirker, spiller kvartetten også på sommerfestivaller rundt omkring i landet, og har endvidere været i Polen, Sverige, Østrig og på Færøerene.

På programmet er Sjostakovitch strygekvartet nr. 7, Beethovens strygekvartet i f-mol og Tchaikovskys strygekvartet nr. 1.