22. september 2019 kl. 19.30 Medborgerhuset, Varde

COPENHAGEN PIANO QUARTET

Benedikte Damgaard, violin
Kristina Fialova, bratsch
Samira Dayyani, cello
Linda Dahl Laursen, klaver

Copenhagen Piano Quartet er en ung klaverkvartet med base i København. Kvartetten er prismodtager bl.a. ved P2s kammermusikkonkurrence 2014 og ved den internationale Johannes Brahms konkurrence i Østrig 2012.

Den blev dannet i 2010 og de fire medlemmer har fra 2012-15 studeret som ensemble i solistklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium under vejledning af kammermusikprofessor Tim Frederiksen.

Kvartetten har et meget bredt repertoire der spænder lige fra klassikere af Beethoven, Schumann og Brahms til vor tids nyskrevne musik.

Musikerne er passionerede udøvere af det danske, klassiske repertoire og udgav i 2015 deres første CD med klaverkvartetter af dansk/tyske Friedrich Kuhlau.

Copenhagen Piano Quartet har en omfattende koncertvirksomhed og har optrådt over hele Danmark, i Norge, Italien, Tjekkiet, Tyskland og Kina.

På programmet er bl.a. Beethovens klaverkvartet op. 16 og Brahms’ klaver-kvartet i c-mol.

 

18. november 2019 kl. 19.30 Medborgerhuset, Varde

ANDREAS BRANTELID, cello CHRISTIAN IHLE HADLAND, klaver

Andreas Brantelid er en af sin generations mest fremragende klassiske musikere. Han er født i København i 1987 af svenske/danske forældre.

Efter at have modtaget undervisning fra sin far Ingemar fik Andreas sin solodebut i en alder af 14 år med Elgars cellokoncert sammen med Det Kgl. Kapel i København.

I dag er Andreas Brantelid en af de mest eftertragtede kunstnere fra Skandinavien, og han har modtaget anmelderroser fra kritikere i hele verden.

Christian Ihle Hadland er et af tidens varmeste navne i den unge elite. På bare ti år har han skabt sig et ry som en sand klavertroldmand, en musiker, hvis egenartede, delikate og raffinerede spil har sikret ham koncerter på de største koncertscener verden over.

Ved koncerten spiller de to musikere bl.a.
Schuberts Sonatine i D-dur, Beethovens Sonate for cello og klaver nr. 5 i D-dur og Richard Strauss’ Sonate for cello og klaver i F-dur op. 6.

8. marts 2020 kl. 15.00 Medborgerhuset, Varde

Vokalensemblet ARS NOVA

Søren K. Hansen, dirigent
Jørgen Carlsen, fortæller

Foredragskoncert i anledning af 100-året for genforeningen i 1920, arrangeret i samarbejde med Varde bibliotek.

Et af landets absolut fineste vokalensembler synger kormusik, der belyser den kulturelle forbindelse mellem Danmark og Tyskland, bl.a. musik af Gade, Weyse, Mendelssohn og Brahms.

Hele historien – om Danmark og Tyskland og forholdet mellem det danske og det tyske og om musikkens rolle i den større sammenhæng – bindes sammen af Jørgen Carlsen, som er idéhistoriker, tidligere forstander på Testrup Højskole og en vidende og farverig foredragsholder.

Ars Nova blev grundlagt i 1979 og har for længst etableret sig som et af verdens førende vokalensembler. Ars Nova har indspillet en lang række CDer, der har vundet adskillige priser.

Søren K. Hansen er docent i kor- og ensembleledelse ved Det Jyske Musikkonservatorium. Han er bredt anerkendt som en fremragende kordirigent og har bl.a. dirigeret DR VokalEnsemblet, Det Svenske Radiokor og Ars Nova.

 

28. april 2020 kl. 19.30
Kulturhuset, Ølgod

ESBJERG ENSEMBLE KRISTOFFER HYLDIG, klaver

Ved koncerten medvirker ensemblets blæsere og slagtøj samt den fremragende unge pianist Kristoffer Hyldig.

Kristoffer Hyldig er en af Danmarks førende pianister, og han har været meget efterspurgt som kammermusiker, akkompagnatør og solist siden han debuterede i 2010. Han har optrådt som solist med DR Symfoniorkestret og har lavet mange CD indspilninger, inkl. en Naxos indspilning med sangerinden Hetna Regitze Bruun, som blev nomineret til P2 prisen i DR.

Kristoffer har også succes i udlandet, f. eks. vandt han EU’s Piano Competition i 2009. Kristoffer er medstifter af den ambitiøse ”Messian Quartet Copenhagen”, der tidligere har spillet i Varde Musikforening.

På programmet er Weber: Trio i G-mol for fløjte, cello og klaver, Reynaldo Hahn: Serenade for blæserkvartet, Samir Odeh-Tamimi: Trio for fløjte, klaver og slagtøj og Beethovens Kvintet for klaver og blæsere.